Alt du trenger å vite om brudekjoleprøving – med Chèrie Brud

I hjertet av Ålesund finner du Chérie Brud, en brudesalong som har gjort seg bemerket siden oppstarten i 2022. Salongen ble grunnlagt av Charlotte Grytten Syversen, som har lang erfaring innen design, søm og brudemote. Vi har tatt en prat med Charlotte for å få et innblikk i hennes reise, visjonen bak salongen, hva som gjør opplevelsen hos Chérie Brud så spesiell for kommende bruder og ikke minst noen tips fra en ekspert til deg som skal prøve brudekjole. 

HVORDAN STARTET IDEEN BAK CHÉRIE BRUD?

– Chérie Brud ble til i 2022, men ideen hadde ligget i bakhodet mitt lenge før det. Jeg har alltid hatt en lidenskap for mote og design, og spesielt for å skape unike og personlige opplevelser. Da jeg jobbet i brudebransjen, så jeg hvor viktig det er for bruden å føle seg ivaretatt og trygg når hun velger kjolen til den største dagen i livet sitt. Det var det som drev meg til å starte min egen salong – jeg ønsket å skape et sted hvor hver brud får den beste opplevelsen, helt fra første prøvetime til kjolen er ferdig tilpasset.

HVORDAN VIL DU BESKRIVE OPPLEVELSEN BRUDENE FÅR HOS CHÉRIE BRUD?

– For oss handler det om mer enn bare kjolen – det er selve opplevelsen. Vi legger stor vekt på at bruden skal føle seg avslappet, hørt og forstått gjennom hele prosessen. Jeg og teamet mitt har mange års erfaring med design, søm og tilpasning, noe som gjør at vi kan skreddersy både opplevelsen og kjolen etter brudens ønsker. Vi vet at denne dagen er spesiell, så vi gjør alt vi kan for å fjerne stress og skape gode minner.

NÅR BØR BRUDENE STARTE JAKTEN PÅ DEN PERFEKTE KJOLEN?

– Jeg anbefaler alltid at man starter tidlig, gjerne 12–10 måneder før bryllupet. Det er viktig å ha god tid, spesielt siden mange leverandører har leveringstider på 6–8 måneder. Etter at kjolen er levert, trenger den ofte justeringer for å sitte perfekt, så vi vil sørge for at det ikke blir noe tidspress. Målet er at bruden skal få en rolig og hyggelig prosess, helt uten stress.

ER DET MULIG Å STARTE FOR TIDLIG MED Å PRØVE BRUDEKJOLER?

– Ja og nei, det er jo aldri for tidlig å begynne å drømme! Men vi har sett at hvis man prøver kjoler før bryllupsdatoen er satt, kan det være vanskelig å ta et endelig valg. De fleste kjøper kjolen sin rundt ett år før bryllupet, men det går helt fint å starte tidligere også, så lenge man har en tydelig tidsplan i tankene.

HVOR MANGE KJOLER BØR MAN PRØVE FØR MAN BESTEMMER SEG? 

– Jeg pleier å anbefale å holde det under ti kjoler. Hvis man prøver altfor mange, kan man lett bli overveldet og miste oversikten. Vi er her for å hjelpe brudene med å finne kjoler som passer deres stil og ønsker, slik at de ikke drukner i valg. Selvfølgelig tilpasser vi oss hver brud, og hvis noen trenger å prøve flere kjoler, sørger vi for at det fortsatt blir en hyggelig og strukturert prosess.

HVA BØR MAN HA PÅ SEG UNDER KJOLEPRØVINGEN?

– Vi anbefaler nude-farget undertøy, da det ikke vil synes under kjolene. Hvitt og svart undertøy kan ofte skinne gjennom, så det er best å velge noe mer nøytralt under prøvingen.

HVOR MANGE PERSONER ANBEFALER DU AT MAN TAR MED SEG PÅ PRØVINGEN?

– Det kan være lurt å ikke ta med seg for mange. Vår anbefaling er maks tre personer. På den måten får bruden rom til å kjenne etter hva hun selv liker, uten å bli for mye påvirket av andres meninger. Til syvende og sist handler det om hva bruden føler seg best i!

HVORDAN VET MAN AT MAN HAR FUNNET DEN RETTE KJOLEN?

– Man vet det når man ikke vil ta den av! Når bruden står i speilet og føler seg som den aller beste versjonen av seg selv, da har hun funnet den rette kjolen. Vi ser ofte på brudens ansikt når hun finner kjolen – det er noe helt spesielt med det blikket som får et ekstra «gnist». Det er den beste følelsen, både for oss og for henne!

HVA ER DET SOM GJØR CHÉRIE BRUD UNIKT?

– Hos Chérie Brud handler alt om den personlige opplevelsen. Vi er opptatt av å lytte til bruden og sørge for at hun får en skreddersydd opplevelse fra start til slutt. Med vår erfaring, dedikasjon og kjærlighet til faget, gjør vi alt vi kan for at hver brud skal føle seg spesiell og finne sin drømmekjole. Vi ønsker å skape minner for livet – og det gjør vi med stor stolthet!

Vil du besøke Chérie brud? Da finner du mer informasjon på deres hjemmeside her!

SHARE THIS STORY